Bestellen

Droom jij van een badbevalling? Kies dan voor een goed bevalbad

Overweeg je om te bevallen in bad? Dan is het fijn als je weet wat hierbij komt kijken. Een gewoon bad is namelijk (vaak) niet geschikt om in te bevallen. Voor badbevallingen zijn er speciale bevalbaden die je kunt huren of kopen.

Een badbevalling, ook wel waterbevalling genoemd, heeft veel voordelen voor jou en je baby. Het warme water werkt ontspannend, en hoe meer ontspannen je bent, hoe beter het hormoon endorfine zijn werk kan doen. Endorfine is een natuurlijke pijnstiller en zorgt ervoor dat je de bevalling beter aankunt.

Natuurlijke overgang voor je kind
Ook voor je baby is een badbevalling fijn. Hij heeft negen maanden lang in jouw vruchtwater gewoond. Met een badbevalling verloopt de overgang heel natuurlijk. Je kind komt niet meteen in aanraking met de koude lucht, maar komt terecht in heerlijk warm water.

Wanneer je in bad wilt bevallen, kun je het beste een speciaal bevalbad aanschaffen. Deze is specifiek ontworpen voor een bevalling in water. Een gewoon bad is in principe te krap, waardoor de verloskundige jou niet goed kan begeleiden tijdens de bevalling. Een goed bevalbad heeft een stevige rand en handvatten aan de zijkant, zodat je elke gewenste bevalhouding kunt aannemen.

Huren of kopen?
Als je een bevallingsbad huurt, wordt deze meestal rond de 36steweek bij je thuis afgeleverd. Hierbij zit alles wat je nodig hebt voor een hygiënische bevalling in het water. Na de bevalling wordt het bad weer opgehaald. Bij het huren van een bad moet je kunnen vertrouwen op een goede hygiëne. Dat wil zeggen dat de baden na elk gebruik zorgvuldig worden schoongemaakt, gedesinfecteerd en gecontroleerd. De waterslang, binnenhoes, waterpomp en andere losse attributen moeten altijd nieuw zijn. Daarom kun je deze niet huren, maar koop je die apart erbij. Het bad zelf kun je ook kopen, maar dan ben je een stuk duurder uit.

Veiligheid en hygiëne
Bevalbaden zijn er in verschillende formaten. Je hebt baden voor mensen die kleinbehuisd zijn en grote baden, waar je gemakkelijk met je partner in kunt. Het is natuurlijk aan jou wat je prettig vindt. Ook steeds meer ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken beschikken over een bevalbad. Wil je een bevallingsbad aanschaffen? Vraag je verloskundige om advies. Zij of hij weet precies welk badaan alle veiligheids- en hygiëne-eisen voldoet.

Tip:
Zet het bad op zodra je bevalling begint. Het duurt namelijk circa een uur voordat hij vol is.

 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.210.83.132
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 411
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: