Bestellen

De beste start voor je baby

Als je baby net geboren is, is het eerste contact jou als zijn moeder en rust heel belangrijk. Wanneer jij en je kind het goed doen na de geboorte, laat dan de baby het eerste uur ongestoord bij je op de borst liggen. Huid op huid contact versterkt de band tussen moeder en kind. Je baby vindt zelf zijn weg naar je borst. Moedermelk is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen en beschermt tegen ziekten.

Slagen van borstvoeding
Het gezichtje van de baby zit vol met zenuwen. Wanneer je de tepel tussen zijn neus en lip brengt, zal hij zijn mondje opendoen om naar de tepel te happen, zo geef je je baby kans om het zelf te doen. Om de borstvoeding goed opgang te helpen kun je het best je baby veel aan de borst leggen. Dit wordt ook wel voeden op verzoek genoemd. Dat betekent dat je acht tot twaalf keer aanlegt in 24 uur.
Twijfel je over borstvoeding geven? Bezoek een informatiebijeenkomst via je verloskundigenpraktijk, de GGD of via een lactatiekundepraktijk.

Kunstvoeding
Er zijn situaties dat de moeder geen borstvoeding kan, mag of wil geven. Als de moeder ziek is, medicatie gebruikt die schadelijk is voor het kind, een operatie heeft gehad aan de borsten of als het kind te ziek is om aan de borst te drinken. Maar ook zonder medische achtergrond kan er een bewuste keuze gemaakt zijn om kunstvoeding te geven.
Kunstvoeding is zorgvuldig samengesteld en is een verantwoorde vervanger van moedermelk. Afhankelijk van het geboortegewicht wordt de baby de eerste dagen zes tot acht maal per dag gevoed.

Ga naar de productcategorieën hiernaast voor een overzicht van lactatiekundigen en Borstvoeding instanties bij jou in de buurt.GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.211.26.178
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 31
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: