Bestellen

Manager van je eigen borsten

Moedermelk is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen en beschermt tegen ziekten. Enkele tips van verloskundigen en lactatiekundigen helpen je opweg om het geven van borstvoeding te kunnen realiseren.

De eerste keer
Bij de start van het geven van borstvoeding help je de baby richting de borst, door hem te ondersteunen. Vaak vindt hij zelf zijn weg naar je borst. Duw hem niet op zijn achterhoofdje, zijn hoofdje weg van de borst duwen zal dan zijn eerste reactie zijn. Je baby zal soms in het begin niet direct effectief drinken maar likken. Dat is niet meteen rampzalig. Hij moet vaak eerst nog bijkomen van de bevalling. Het likken geeft evengoed een signaal voor de melkaanmaak.

Aanleggen
Het gezichtje van de baby zit vol zenuwen. Wanneer je de tepel tussen zijn neus en lip houdt, zal hij zijn mondje opendoen om naar de tepel te happen. Geef je baby de kans het zelf te doen. Zorg dat je zelf een ontspannen houding aanneemt. Dit kan ook door in een rustige omgeving te gaan zitten of liggen. Hoe je op een juiste wijze aanlegt, kun je zien aan de hand van afbeeldingen op babybladen.nl/borstvoeding.

Voeden op verzoek
Om de borstvoeding goed opgang te helpen kun je het best je baby veel aan de borst leggen, ook wel voeden op verzoek genoemd.
Als ouders kun je aan de signalen van je kindje herkennen dat hij honger heeft. De eerste signalen voor het huilen zijn smakkende geluidjes of op zijn handjes sabbelen.

Meer informatie
De lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding. Voor extra begeleiding of allerlei advies kun je naast de kraamverzorgende of verloskundige ook terecht met vragen bij de lactatiekundige.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 33
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: