Bestellen

Tepelkloven

Het geven vanborstvoeding hoort geen pijn te doen. Als dat wel zo is, komt dit meestal doorbeschadigingen aan de tepel, zoals tepelkloven. Een reden voor veel vrouwen omte stoppen met het geven van borstvoeding. Dit hoeft niet. Met een juistebehandeling zijn tepelkloven snel verholpen.

Je loopt kans op tepelkloven als je baby jouw borst nietgoed vastheeft. De kraamverzorgende leert je precies hoe je je kind goed aanlegt.Daarnaast is vocht een boosdoener. Houd je tepels daarom goed droog; laat zezoveel mogelijk opdrogen aan de lucht.

Borstschelpen zorgen ervoor dat de tepel vrij blijft vankleding. Zo kan er meer zuurstof bij komen en genezen je tepels sneller. Erzijn ook speciale borstkompressen te koop die helpen bij tepelkloven. Een lactatiekundigekan je hier meer over vertellen. Zij kan je ook tips geven om het voeden mettepelkloven gemakkelijker te laten verlopen. Eventueel kun je voor een voedingeen paracetamol nemen of je tepel verdoven met een ijsblokje.

 

Het behandelen van tepelkloven is een uitdaging. Je wilt jebaby tenslotte niet opzadelen met een vieze smaak in zijn mond of erger, dathij iets binnenkrijgt wat schadelijk is. Daarom kun je niet zomaar elke soortcrème op je gevoelige tepels smeren. Laat je informeren door je verloskundige,kraamverzorgende of lactatiekundige over een geschikt product.  

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 73
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: