Bestellen

DUURZAME BABYKLEDING

We worden met zijn allen steeds milieubewuster. Maar wat betekent het eigenlijk als je duurzame babykleding koopt? Waar let je op als je groen wilt shoppen voor je kind?

Duurzame babykleding is gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Dat kan katoen zijn, maar bijvoorbeeld ook hennep of bamboe. Gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen uiteraard, dus gifvrij. Van duurzame kleding mag je bovendien aannemen dat ze niet gemaakt is door kinderhandjes.

Keurmerken en hun betekenis

EKO-keurmerk
Geen gebruik van genetisch gemodificeerde organismen, kunstmest of chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen.

Demeter
Producten met een Demeter-keurmerk voldoen aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd.

Europees keurmerk
Milieuvriendelijke producten zijn in de toekomst te herkennen aan een Europees keurmerk. Er wordt gekeken naar het effect van een product op klimaat verandering, effect op natuur en biodiversiteit, gebruik van energie en grondstoffen, afvalproductie en het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Slechts de beste 10 tot 20 procent van de producten per categorie kunnen dit keurmerk toegekend krijgen.

Fairtrade
Een eerlijke prijs voor een product, waarmee een prijs bedoeld wordt die in verhouding staat tot de productiekosten, en niet een prijs die bepaald wordt door de verhoudingen op de internationale markt.

GOTS-keurmerk
GOTS staat voor Global Organic Textile Standard (GOTS). Net als het EKO-label gaat GOTS uit van 100% biologische grondstof. Bovendien moet textiel met dit keurmerk voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. De GOTS-certificering vereist onder meer milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. Andere eisen zijn een minimumloon, verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.192.48.196
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 499
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: