Bestellen

Duurzame babyproducten

Veel mensen worden zich steeds meer bewust van het milieu en schakelen dan vaak over op duurzame en ecologische producten zoals ook kleding, speelgoed en voeding. Maar wat is duurzaam, en wat is ecologisch eigenlijk?

Duurzaam

Duurzaam dat wil zeggen dat er rondom het product heel veel aandacht is voor de gezondheid van onze aarde en voor de mensen. Duurzaamheid vind je terug op veel manieren: ecologische duurzaamheid, gezonde werkomstandigheden voor de makers van het product en dat er ethisch verantwoord met hun werkomstandigheden wordt om gegaan. Maar ook dat er eerlijke handel wordt gedreven tussen de bouwers, de vervoerders, de verkopers en uiteindelijk de kopers van het product.

Duurzaamheid van het product zelf is ook heel belangrijk; hoe lang het meegaat en of het product goed hergebruikt kan worden en/of het biologisch afbreekbaar is.

Duurzame producten hebben op lange termijn voordelen. Het is in de aanschaf soms iets duurder, maar uiteindelijk gaan ze vaak langer mee.

Ecologisch 

Ecologisch betekent veelal hetzelfde als biologisch. De productie van de artikelen, kleding of voeding moet dan voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van natuur en milieu. Het streven is om hierdoor een balans te vinden tussen de mens en zijn omgeving.

Keurmerk

Je kunt duurzaam en ecologisch vaak herkennen aan keurmerken. Het EKO-keurmerk bijvoorbeeld claimt dat het product (landbouwproducten en voedingsmiddelen) biologisch is. Dat wil zeggen dat het voldoet aan de wettelijke biologische voorschriften.  En zo zijn er nog tal van keurmerken die dit aanduiden. Kijk op https://www.eco-logisch.nl/kennisbank-Milieu-keurmerken-129 het complete lijstje met omschrijving. 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 500
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: