Bestellen

Wetenschappelijk onderzoek

Ziekenhuizen en universiteiten doen voortdurend onderzoek naar de ontwikkeling van ongeboren baby’s. Dit is belangrijk om jou en je kind de juiste zorg te kunnen geven.

Door onderzoek tijdens de zwangerschap achterhaalt men welke factoren van invloed zijn op de gezondheid van moeder en kind. Zo weten we inmiddels allemaal dat roken slecht is en dat je alcohol beter kunt laten staan als je zwanger bent. Die wetenschap vinden we nu heel normaal, en we zijn blij met de kennis. Maar daar zijn heel wat wetenschappelijke onderzoeken aan voorafgegaan.

Door wetenschappelijk onderzoek weten we dat jouw leefwijze invloed heeft op de ontwikkeling van je baby. Hierdoor kan de verloskundige jou zo goed mogelijk adviseren. Bovendien kun je zelf veel doen om je kind een zo goed mogelijke start in het leven te geven. Denk bijvoorbeeld aan het advies dat je krijgt om foliumzuurtabletten te slikken tijdens de eerste weken van je zwangerschap, omdat dit de kans op een zogenaamd open ruggetje verkleint.Zonder wetenschappelijk onderzoek zouden we daar geen idee van hebben.

Bij wetenschappelijk onderzoek gaat het niet alleen om lichamelijke aandoeningen, er wordt ook gekeken welke factoren een rol spelen bij de ontwikkeling van psychische stoornissen, zoals ADHD. Soms staat niet alleen de leefwijze van de zwangere centraal tijdens het onderzoek, maar kijkende onderzoekers ook naar hoe vrouwen hun zwangerschap beleven. Wat verwachten zij van de zorgverlening? Volgen ze gegeven adviezen op?

Wetenschappelijk onderzoek is onmisbaar. Met de resultaten kan de zorg voor zwangere vrouwen en hun (ongeboren) baby’s steeds weer worden verbeterd. 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.211.26.178
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 193
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: