Bestellen

Het (uitleen) kraampakket

Vergoed vanuit uw basisverzekering
Dit kraampakket kun je kosteloos lenen bij Medicura voor een periode van maximaal 26 weken. Het hulpmiddel wordt volledig vergoed door de basisverzekering. De declaratie regelen wij rechtstreeks met jouw zorverzekeraar.

Omschrijving
Ben je bijna of zelfs al 30 weken zwanger? Dan is het hoog tijd om het gratis hulpmiddelen kraampakket, ook wel zwangerschapspakket te bestellen! Ideaal voor een zorgeloze thuisbevalling of thuiskomst van een ziekenhuisbevalling. Je creëert daarnaast ook een ergonomische werkplek voor je kraamverzorgende.

Wat zit er in een kraampakket
Zoals wellicht bekend worden door verschillende partijen, waaronder Natalis, CZ, VGZ, Menzis, Zilveren Kruis Achmea, Ditzo, Unive, Ohra, Heltiq, Zwitsal, Etos en het Kruitvat kraampakketten aangeboden met daarin verschillende goodies en samples. Het Medicura kraampakket heeft een iets andere inhoud. De hulpmiddelen in dit kraamzorgpakket bieden je namelijk actief ondersteuning en gemak tijdens, maar ook na de zwangerschap. De inhoud van het pakket bestaat uit een douchekruk, rugsteun, ondersteek, 8 bedverhogers, 3 nierbekkens en een vochtabsorberende onderlegger! 

 • 1x Douchekruk
  Met de douchekruk, ook wel badkruk genoemd, kun je zittend wassen of douchen als het staand niet meer lukt. De zijgrepen bieden extra grip en de poten zijn verstelbaar, waardoor je de kruk op een ergonomisch verantwoorde hoogte kunt instellen.
 • 1x Rugsteun
  De rugsteun zorgt voor een comfortabele houding als je lang in bed ligt of tijdens het geven van borstvoeding. De rugsteun is voorzien van een hoofdkussen en is in verschillende standen verstelbaar. De rugsteun kunt u eenvoudig opbergen door deze in te klappen.
 • 1x Ondersteek
  De ondersteek biedt extra gemak bij een thuisbevalling. De ondersteek, ook wel po of bedpan genoemd, vangt ontlasting of urine op als je tijdelijk het bed niet kunt verlaten.
 • 8x Bedverhogers
  De bedverhogers, ook wel bedklossen genoemd, verhogen jouw bed. Hierdoor kun je tijdens de zwangerschap makkelijker in en uit bed kunt stappen. Daarnaast brengen ze het bed bed op een ergonomisch verantwoorde verzorgingshoogte voor je kraamverzorgende of verloskundige. De bedverhogers worden onder alle bedpoten van uw het bed geplaatst en zijn voor poten van maximaal 10x10 cm. Deze bedverhogers zijn ook geschikt voor het verhogen van een boxspring.
 • 3x Nierbekkens
  De Nierbekkens zijn wegwerkbaar en kunnen gebruikt worden voor het opvangen van slijm of spuuwsel.
 • 1x Vochtabsorberende onderlegger
  De extreem absorberende onderlegger is gemaakt van 5 lagen en heeft een hoge dichtheid en waterbestendigheid. De onderlegger beschermt het beddengoed tijdens uw bevalling of bij verliezen van vocht of vruchtwater.

LET OP: Alle verzekeraars vergoeden dit pakket, behalve de Interpolis Zorgcompact polis en Ziezo polis.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 511
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: