Bestellen

Wat kan wel, wat is beter van niet?

Je zult zien dat je in jouw ‘nieuwe’ rol als kersverse moeder groeit. Wat niet van de een op de andere dag verandert is het herstel van je lichaam. Toch kriebelt het bij veel vrouwen om hun oude gewicht en figuur weer terug te krijgen. Kun je op dieet, kun je gaan sporten of moet je rustig afwachten?

Ontzwangeren
Gemiddeld komen vrouwen tijdens hun zwangerschap zo’n twaalf kilo aan. Vlak na de bevalling en in de kraamtijd raak je gemiddeld negen kilo kwijt. Over het algemeen heb je zes tot negen maanden nodig om weer op je oude gewicht te komen en te ontzwangeren.
Het niet verstandig om streng te gaan lijnen, vooral niet als je borstvoeding geeft. Stoffen die in de vetcellen zijn opgeslagen, kunnen door het lijnen in de borstvoeding terechtkomen.

Voeding & bewegen
Let op je eetpatroon en het soort eten. Drie keer per dag een maaltijd, waarbij het ontbijt een van de belangrijkste is. Daarnaast is het advies om 200 gram groenten, twee stuks fruit en anderhalve liter melk- of melkproducten te nemen.
Als je borstvoeding geeft, heb je meer energie nodig dan anders. Gemiddeld gaat het om vijfhonderd extra kilocalorieën en extra te drinken: minstens twee liter per dag.
Samen met een gezond eten is bewegen een ideale manier om na de kraamtijd weer lekker in je vel te zitten.

Advies
De basis van voeding is vrijwel voor iedereen gelijk. Ieder lichaam is echter anders en daarom zal je misschien net op kleine details een andere samenstelling van voedingsstoffen nodig hebben.
Hoe snel je kunt beginnen met sporten en wat voor beweging voor jou geschikt is hangt af van wat je voor de bevalling aan beweging deed en wat jij prettig vindt.
Om de juiste vorm en frequentie van bewegen als de juiste voedingssamenstelling neer te kunnen zetten kun je advies krijgen van een diëtist of gewichtsconsulent. Zo kom jij snel weer in vorm!

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 95
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: