Bestellen

Mamaverzorging

Hoe gaat het met jou?

Goed voor jezelf zorgen wanneer je net een baby hebt, is ontzettend belangrijk. Denk aan wat de stewardessen in het vliegtuig zeggen als ze uitleg geven over de vlucht: help eerst jezelf, anders kun je je kind niet helpen. De punten hieronder zijn essentieel om je goed te voelen. Check zo nu even bij jezelf hoe het met jou gaat.

Rust
De eerste weken na de geboorte kunnen behoorlijk vermoeiend zijn. Je baby heeft nog geen vast slaap- en voedingsritme. Probeer een dutje te doen als hij of zij slaapt. Of schakel iemand anders in om even voor je kind te zorgen. Dan kun jij even bijtanken.

Gezonde voeding
Als je vermoeid bent, ligt het gevaar van even een snelle hap naar binnen werken op de loer. Comfort food zorgt er echter voel dat je je daarna nog veel moeier voelt. Snacks en kant-en-klaarmaaltijden vullen wel, maar voeden niet. Terwijl je lichaam juist nu behoefte heeft aan goede voedingsstoffen. Het herstel na de bevalling, borstvoeding geven, de zorg voor je pasgeboren baby; het kost allemaal energie!

Vraag hulp (en neem hulp aan)
Wees niet bang om hulp te vragen en aan te nemen. Of het nu gaat om huishoudelijke taken, het verzorgen van de baby of gewoon om even stoom af te blazen. De mensen om je heen helpen je maar wat graag. Daar zijn het vrienden en familieleden voor!

Creëer tijd voor jezelf
We noemden het al in het intro: tijd voor jezelf is ontzettend belangrijk om je batterij weer op te laden. Dat kan van alles zijn: van een middagje shoppen met een goede vriendin tot een bezoekje aan de kapper of een uurtje in bad met een goed boek. Verwen jezelf met een heerlijke crème of gun jezelf een massage. Bedenk waar je behoefte aan hebt en doe het! Je partner of een goede bekende wil de zorg voor je baby graag eventjes overnemen.

Beweging
Dat bewegen goed voor is voor lichaam en geest weet je waarschijnlijk wel. Nu hoef je echt niet meteen de sportschool in te duiken, wandelen is ook hartstikke goed voor je. Bijkomend voordeel: je kunt je kind meenemen. Als je niet meer vloeit kun je ook gaan zwemmen. Bewegen in water is een superfijne manier om te ontspannen en aan je herstel te werken.

Last but not least: maak je niet druk
Het is echt niet erg als je huis een troep is of de was al een week lang onopgevouwen op zolder ligt. En niemand heeft zes weken na de bevalling weer een sixpack. De meesten ook niet na een jaar trouwens. Waar het om gaat is: leg de lat voor jezelf niet te hoog. Ontspannen, plezier maken en genieten van je kind is het allerbelangrijkste.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.71.155
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 529
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: