Bestellen

Je baby dragen in een draagdoek of draagzak: handig en fijn

Je baby wil graag dicht bij je zijn. Met een draagdoek ofdraagzak kan dat, terwijl jij je handen vrij hebt. Gezellig en praktisch dus! Hieronderlees je wat de verschillen zijn tussen een draagdoek en een draagzak en over devoor- en nadelen ervan.

Draagdoek
In een draagdoek heeft je kind het gevoel alsof hij weer in jouw veilige,warme baarmoeder zit. De doek omsluit zijn gehele lichaam. Een draagdoek knoopje om en past daarom altijd. Er zijn geweven draagdoeken en draagdoeken vanrekbaar tricot. Welke type bij jou past hangt af van je lengte, je bouw ennatuurlijk hoe je de doek wilt gebruiken. Tricot draagdoeken zijn geschikt voorbaby’s tot ongeveer tien kilo. Een geweven doek gaat langer mee. Deze doek rektalleen diagonaal en geeft daardoor meer steun. Je kunt je kind erin dragen totde kleutertijd. Op je buik of later op je rug of heup.

Draagzak
Een draagzak hoef je niet zelf te knopen, je zet je kind er zo in. Wil jeeen draagzak kopen, let dan goed op de maat. Als de draagzak te groot is, kanje baby erin wegzakken. Dat kan gevaarlijk zijn. Koop een draagzak daarom nooitop de groei. Sommige draagzakken kun je met een uitneembaar zitgedeelte geschiktmaken voor je pasgeborene.
Het beste is het om je baby in het begin op je buik te dragen met zijn gezichtnaar jou toe. Hij krijgt dan niet zoveel prikkels en jullie kunnen elkaar goedzien. Als je kind wat ouder is, kun je hem op je rug of heup dragen. Hij kandan lekker om zich heen kijken.

Tips voor het kopen van een babydraagzak of -draagdoek:

* Laat je partner de draagzak of -doek ook passen. Kies een exemplaar diejullie beiden goed past;
* Een draagdoek of draagzak met het Oeko-Tex 100 O 00-91 Swerea IVF – keurmerk voldoetaan het wereldwijde test- en certificeringssysteem voor textiel;
* Het is handig als de draagdoek of draagzak in de wasmachine kan.

 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.210.83.132
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 154
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: