Bestellen

Wellness

Naar de sauna als jezwanger bent, mag dat nu wel of niet? In de eerste veertien weken van jezwangerschap, kun je de sauna beter vermijden. Daarna is een saunabezoek geenprobleem.

In de sauna kan je lichaamstemperatuur 1 of zelfs een paargraden stijgen. In het begin van de zwangerschap kan dat van invloed zijn op deontwikkeling en de gezondheid van je baby. Daarom wordt saunabezoek in heteerste trimester afgeraden. Je kunt wel gewoon in bad, mits het water niet teheet is.

Na de eerste drie maanden is er geen gevaar meer. Gebruikgewoon je verstand: drink voldoende water, kies liever niet de heetste sauna’sen verkort je bezoek van 15 naar bijvoorbeeld 8 of 10 minuten. Op die manier kunje nog zes maanden lang af en toe eens heerlijk relaxen.

Bubbelbaden
Vanaf 32 weken moet je oppassen met het gebruik van jacuzzi’s, whirlpools,kruidenbaden en hot tubs. Het kan namelijk zijn dat je al wat ontsluiting hebt.De baarmoedermond staat dan al een heel klein beetje open en de bacteriën inhet extra warme water verhogen de kans op een infectie. Je kunt wel gewoonblijven zwemmen. En wat betreft het ijskoude dompelbad: die overgang van heetnaar koud is nu echt te groot. Dat wil je je baby niet aan doen.

Infraroodcabines
Tijdens je zwangerschap mag je geengebruikmaken van infraroodsauna’s. Infraroodstraling kan schadelijk zijn voorde baby in je buik. Ook het gebruik van de zonnebank wordt afgeraden. Niet vanwegeje baby, maar omdat het het risico op huidkanker vergroot. Bovendien loop je kansop een zogeheten zwangerschapsmasker. Er ontstaan dan vlekken in je gezicht diepas weer wegtrekken na de bevalling. Daar zit je misschien niet op te wachten.

Gelukkig blijven er nog genoeg andere mogelijkheden over omtoch te kunnen genieten van een dagje wellness. Zo lang je goed naar je lichaam blijftluisteren en extremen vermijdt, is het helemaal oké.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.210.83.132
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 153
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: