Bestellen

Do’s & don’ts in het water

Zwemmen is een van de meest aanbevolen sporten tijdens de zwangerschap. Zwemmen heeft een ontspannende werking voor zowel lichaam als geest. Door de opwaartse druk in het water ervaar je een soort gevoel van gewichtloosheid. Je belast je lichaam, de spieren en botten minder.

Luister naar je lichaam
Ben je een heel fanatieke zwemmer? Verlaag je tempo en de duur ook naarmate de zwangerschap vordert. Ben je een beginneling? Luister goed naar je lichaam.  Veel harde buiken, vooral na het sporten, kunnen een teken zijn dat je te intensief bezig bent geweest.

Energie
Tegelijk met ontspanning train je je onderrug, bekkenbodem-, been-, arm- en borstspieren. Ook kunnen rug- en bekkenklachten verminderen. Bewegen is bovendien goed voor de bloedsomloop en je uithoudingsvermogen; dat kun je bij de bevalling wel gebruiken.

Georganiseerd
Vind je het lastig om zelf oefeningen te verzinnen? Kijk dan eens naar een cursus zwangerschapszwemmen bij jou in de buurt. In principe kun je vanaf het begin van je zwangerschap tot vlak voor de bevalling het water in.

Zwemkleding
Er is een groot aanbod van mooie, hippe en fijn passende zwemkleding. De badpakken groeien met je buik mee en ze zijn van comfortabel materiaal gemaakt.

Als een vis in het water
Als je baby een week of zes oud is kun je met hem naar een zwembad gaan. Voor deze kleintjes zijn er vaak verwarmde zwembaden. Ritmisch maakt hij buig- en strekoefeningen met zijn armen en benen. Geef je baby direct na het zwemmen de borst of de fles, dan krijgt hij weer energie en warmt hij snel lekker op.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 47
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: