Bestellen

Meer dan amusement alleen

Voor elke leeftijd het juiste speelgoed
Speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het leert door te kijken, voelen en beleven. Voor elke leeftijdsfase is er speelgoed dat je kind uitdaagt en prikkelt.

Baby’s zijn gek op felle kleuren en geluiden. Na de eerste drie maanden neemt de behoefte aan nieuwe prikkels toe. Variatie in materiaal, vorm en kleur stimuleren de ontwikkeling van je kind. Speelgoed dat in deze fase favoriet is: stoffen boekjes, een rammelaar of een mobile.

Vanaf 6 maanden: uitdagender speelgoed
Vanaf een half jaar is je kind toe aan wat uitdagender speelgoed. Baby’s van deze leeftijd vinden het leuk om uit te vinden hoe iets werkt. Stapelbekers zijn hiervan een mooi voorbeeld. Of een muziekinstrument. Soms gaat dat gepaard met frustratie. Dat mag best, hier leert je kind van.

Als je kind een jaar is, kan hij al veel meer. Nu worden andere speelmaterialen favoriet. Denk aan een loopfietsje of een puzzel met grote stukken. Natuurlijk is het ook afhankelijk van het karakter van jouw zoon of dochter; misschien houdt jouw dreumes wel heel erg van kleien of tekenen.

Peuters: creatief en fantasierijk
Zodra je kind de peuterleeftijd heeft bereikt, zul je zien dat hij steeds vaker met andere kinderen speelt. Het wordt creatiever en ontwikkelt zijn fantasie. Verkleedkleren zijn nu bijvoorbeeld erg in trek. Of speelgoed om papa of mama mee na te doen. Denk aan een mini-stofzuiger, -boormachine of speelkeukentje.

Goed speelgoed = veilig speelgoed
Tenslotte: zorg dat je speelgoed koopt waar je kind veilig mee kan spelen. Op speelgoedverpakkingen staat altijd een leeftijdsindicatie. Speelgoed met losse onderdelen is bijvoorbeeld niet geschikt

Voor baby’s, omdat die nog alles in hun mond stoppen. Speelgoed moet aan strenge eisen voldoen in Nederland. Het verplichte CE-merk geeft echter geen garantie dat het speelgoed altijd volkomen veilig is, het ligt eraan hoe het gebruikt wordt.

Het aanbod aan speelgoed is groot. Laat je adviseren door een deskundige, zo weet je zeker dat je speelgoed koopt dat aansluit bij jouw kind. Via de zoekfunctie op deze pagina vind je heel gemakkelijk een speelgoedspecialist bij jou in de buurt.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 182
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: