Bestellen

De Chiropractor, net even bredere kijk op...

Maar liefst 10-15% van alle pasgeboren baby's huilen overmatig, zijn onrustig en ontroostbaar. Vaak gaat dit gepaard met het optrekken van de beentjes, gespannen vuistjes en overstrekken.

Een kind heeft met veel fysieke stress te maken gedurende de groei. Het eerste wat een wervelkolom in de groei meemaakt is de houding die het gedwongen wordt aan te nemen in de baarmoeder. Daarna wordt zowel bij een normale bevalling als bij een keizersnede veel druk uitgeoefend op het lichaam van de baby. Klachten van pasgeboren baby kunnen gerelateerd zijn aan irritatie van het zenuwstelsel door blokkades in de rug. De klachten kunnen zijn:

 • Onrustig, nerveus, veel huilen
 • Slaapproblemen/ritmeproblemen
 • Voorkeurshouding van het hoofd of bekken
 • Overstrekken
 • Voorkeursborst met voeden
 • Problemen met zuigen
 • Naar de oren grijpen
 • Asymmetrische vorm van het hoofd
 • Asymmetrisch bewegen van de armen en/of benen
 • Extreem huilen bij aan- en uitkleden
 • Instabiele hoofdcontrole voor leeftijd (het hoofd komt traag mee bij het optrekken aan de armen)
 • Vertraagde ontwikkeling (met name de grove motoriek)

De behandeling
Chiropractoren behandelen al meer dan 100 jaar kinderen van alle leeftijden. Chiropractie is zeer effectief en bovendien heel veilig voor kinderen. De behandeling bestaat uit zeer lichte technieken om blokkades te corrigeren en valt niet te vergelijken met een behandeling voor volwassenen.

De zwangere vrouw
Chiropractie kan ook een uitkomst zijn voor de zwangere vrouw. Met een dikke buik is het mogelijk om behandeld te worden, zelfs tot en met de uitgerekende datum. Bovendien is het veilig voor het kindje wat groeit in de buik.

Het is niet ongebruikelijk dat zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap klachten in de lage rug en het bekkengebied krijgen. Dit heeft te maken met de verandering in de hormoonspiegel, toename van het lichaamsgewicht en de verandering van de lichaamshouding. Als de klachten vroeg in de zwangerschap ontstaan of toenemend erger worden kan dit te wijten zijn aan een probleem in het functioneren van het bekken of de wervelkolom. Het is dan verstandig om dit te laten behandelen, zodat de zwangerschap zo optimaal mogelijk kan verlopen.

Kwaliteitsgarantie
De 5-jarige universitaire studie Chiropractie is een academische fulltime opleiding en komt grotendeels overeen met de studie geneeskunde. Na het afstuderen is een chiropractor een expert op het gebied van de wervelkolom, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.237.34.21
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 17
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: