Bestellen

Bevallen vanuit rust en ontspanning

HypnoBirthing® is een zwangerschapscursus voor aanstaande moeders en hun partner, opgericht door Marie F. Mongan. Het gaat ervanuit dat een geboorte gemakkelijk, comfortabel en vreugdevol kan verlopen als de moeder kan ontspannen, vertrouwen heeft in haar lijf en goed is voorbereid.

Tijdens de bevalling zorgen je baarmoederspieren voor weeën. Deze baarmoederspieren hebben, net als alle andere spieren in je lichaam, zuurstofrijk bloed nodig om goed te kunnen functioneren. Dit krijgen ze alleen als je ontspannen bent. Is er angst, stress of spanning, dan gaat je lichaam in een actiestand waarbij het juist zuurstofrijk bloed onttrekt aan je baarmoeder. Hierdoor gaan  je baarmoederspieren verkrampen, doet het veel pijn en verloopt de bevalling stroef of heb je ingrepen nodig om je kindje geboren te laten worden.

Dat ontspannen is dus ontzettend belangrijk. Helaas lukt dat niet altijd. Enerzijds door onze levensstijl waarin we niet meer zoveel ontspannen als goed voor ons is, anderzijds doordat er vaak een negatieve lading rondom bevallingen hangt. Veel vrouwen zien er op zijn minst een beetje tegenop. Wat weer zorgt voor een minder goed verloop en meer pijn. Ook gebeurt er vaak iets tijdens de bevalling waardoor vrouwen spanning ervaren en het daardoor veel meer pijn gaat doen en niet meer goed verloopt.

Vertrouwen
Door de HypnoBirthing cursus krijg je vertrouwen in je lijf en je leert met heel weinig moeite diep te ontspannen. Niet zo diep dat je helemaal van de wereld bent, je hoort nog gewoon alles en bent er ook gewoon. Maar wel diep genoeg zodat je je lijf kunt volgen, je lijf haar werk dan doen en je daar aan over kunt geven. En dat werkt. Vrouwen ervaren (veel) minder pijn, hebben minder ingrepen nodig, zowel de moeders als de vaders zijn rustiger en ze leren om zelf de beslissingen te nemen. Zodat ook als het anders loopt dan gehoopt, het wel jullie bevalling blijft.

HypnoBirthing® staat ook voor positief denken, contact met je kindje en geestelijke voorbereiding op de geboorte. Wanneer je zonder angst en vol vertrouwen de geboorte ingaat en vertrouwt op je eigen lichaam, kun je samen met je kindje een prachtige start maken. Zweverig is deze manier van bevallen niet, het is juist heel praktisch. 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.237.34.21
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 191
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: