Bestellen

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is er voor kinderen van nul tot achttien jaar die problemen hebben bij het bewegen, maar ook als het gaat om excessief huilen door zuigeling of bijvoorbeeld bij lichamelijk onverklaarbare klachten.
De kinderfysiotherapeut heeft pedagogische vaardigheden die worden ingezet voor het behandelen van kinderen en begeleiden van ouders en/of het gezin. In sommige dringende gevallen kunnen kinderen en hun ouders begeleiding thuis krijgen.
Bij klachten, bijvoorbeeld een achterstand in motorische ontwikkeling; bewegings- en houdingsaandoeningen, wordt onderzoek gedaan naar mogelijke oorzaken. Ook bij verminderde fysieke fitheid of noodzakelijke training van spieren, hart- en longfunctie kun je bij deze therapeut terecht.

Signaleringsfunctie
Speciale aandacht is er voor verschillende gewrichten, hun functies en hun beperkingen. Bewegingen als strekken, buigen, zitten, staan, en bij oudere kinderen lopen worden bekeken. Daarnaast heeft de kinderfysiotherapeut een signaleringsfunctie voor inzet van andere zorgverleners als logopedie of ergotherapie.

Vergoeding
Ieder kind van nul tot achttien jaar is verzekerd voor kinderfysiotherapie. Het maakt onderdeel uit van de basisverzekering. De eerste negen behandelingen en de daaropvolgende negen behandelingen zijn altijd verzekerd. Bovendien hoef je geen eigen risico te betalen als je kind gebruik maakt van kinderfysiotherapie.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.237.34.21
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 179
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: