Bestellen

Bewustwording van je lichaam

Een oefentherapeut mensendieck leert je klachten te begrijpen en herkennen, zodat je er snel op kunt reageren en deze verminderen, verdwijnen en in een later stadium van de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Ook na de zwangerschap kun je bij deze therapeut terecht.

Als zwangere kun je bij oefentherapie Mensendieck terecht via een verwijzing van een arts of verloskundige. Veel voorkomende klachten die een mensendiecktherapeut behandelt zijn klachten aan de rug, nek, heupen, bekken of een combinatie daarvan. Verder ook bij bandenpijn, ademhalingsproblematiek en soms bij incontinentieproblemen.

Vaak zijn klachten aan elkaar gekoppeld. Klachten in het bewegingsapparaat leiden tot ongunstige bewegingen. Er moeten goede bewegingspatronen aangeleerd worden. De bekkenbodem zit verbonden aan vele spieren en heeft veel invloed op de ademhaling. Net als de samenhang van het linkerbeen en de rechterschouder. Ademhaling en houding zijn bijvoorbeeld niet van elkaar los te zien. Wanneer je je schouders optrekt met een dikke buik, trekt je middenrif omhoog. Dit kan op duizend verschillende manieren, een gevoel van benauwdheid en nekklachten kunnen hierdoor veroorzaakt worden.

Bewustwording
De hele therapie gaat om bewustwording. Vaak hangen er grote spiegels in de praktijk, zodat je goed zelf kunt zien hoe je houding is en hoe je bewegingen verlopen. Een goede houding is niet het doel op zich. De bewustwording van de basishouding is belangrijk.

Vergoeding
Oefentherapie wordt 100% vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt. Met een basisverzekering wordt het vergoed als je een chronische aandoening hebt. Informeer voor de exacte vergoeding bij je zorgverzekeraar en bekijk de polisvoorwaarden van je (aanvullende) zorgverzekering voor ‘oefentherapie Mensendieck’.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.71.155
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 172
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: