Bestellen

Natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde richt zich vooral op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Met bepaalde therapieën of handelingen kun je dit zelfgenezend vermogen stimuleren. Natuurgeneeskunde wordt vaak gebruikt als synoniem voor alternatieve geneeswijzen.

In de praktijk blijkt dat alternatieve therapieën worden gebruikt naast reguliere therapieën, meestal als aanvulling of ondersteuning.

Natuurgeneeskunde is een heel breed begrip; hieronder vallen onder andere preventieve geneeskunde, voedingsadviezen, leefstijladviezen, orthomoleculaire geneeskunde, bewegingsleer, ontspanningstechnieken, meditatie en acupunctuur.

Je lichaam komt in opstand tegen stress, te weinig rust, slechte voeding en ophoping van afvalstoffen. Een natuurarts kijkt naar middelen om te reinigen, te herstellen, te ondersteunen en te stimuleren (onder andere immuun stimulatie).

Herstellen en ondersteunen van je lichaam kan door aanvulling van tekorten door betere voeding, vitaminen/mineralen suppletie en bijvoorbeeld oefeningen als meditatie, yoga en wandelen.

Stimulatie met name van het immuunsysteem kan door bepaalde kruiden (echinacea, astragalus, ginseng, cat's claw), door vitaminen/mineralensuppletie (zink, vit. A en C, selenium) en ook door verandering van dieet en levensstijl.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.237.34.21
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 170
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: