Bestellen

Voetreflextherapie

‘Met de voetjes bloot’, voor deze therapie geldt dit letterlijk.  Bij voetreflextherapie worden namelijk volgens een speciale drukpuntentechniek op je voeten uitgeoefend. 
Het doel is om het algeheel welzijn, de doorbloeding en het lymfatische stelsel te stimuleren. Weefsels worden beter gevoed en afvalstoffen afgevoerd. Voetreflextherapie stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. 
Voetreflextherapie komt oorspronkelijk uit Egypte en is al meer dan 5.000 jaar oud. Het is een alternatieve behandelmethode, die vaak aanvullend, maar niet als vervanging van de reguliere behandelmethodes moet worden gebruikt.
 
Voetreflextherapie en zwangerschap
Mensen kiezen vaak bewust voor deze behandeling als er sprake is van lichamelijke- of psychische problemen. Maar ook is het mogelijk om je preventief en regelmatig te laten behandelen.
De behandeling wordt ook door veel zwangere vrouwen gekozen gedurende hun zwangerschapsperiode . Bijvoorbeeld wordt voetreflextherapie gebruikt om een voorspoedige bevalling zonder rugweeën te stimuleren en een kleinere kans op last van bekkeninstabiliteit of andere klachten die met de zwangerschap of bevalling samenhangen.
 
Hoe werkt de therapie?
De basisgedachte in deze therapie is dat bepaalde zones op de voeten corresponderen met alle delen van het lichaam. Het gehele lichaam wordt geprojecteerd op de voeten. Omdat het lichaam normaal een goed afgestelde machine is, kan het lichaam en geest door blokkades in disbalans zijn, waardoor een ‘klacht’ wordt veroorzaakt. De afdruk van blokkades en klachten zijn terug te vinden op de voeten (voetprint). Het lichaam kan weer in balans worden gebracht door middel van een behandeling via de voetreflexzonetherapie. De drukpunten van de organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels zitten bij iedereen vrijwel op dezelfde plaats. Door deze punten te behandelen, breng je het lichaam en de geest in evenwicht.
 
Leuk detail 
Wanneer een moeder voetreflextherapie heeft ondergaan tijdens de zwangerschap, vindt vaak het kindje later voetmassage erg lekker. Als een baby veel huilt, omdat hij last heeft van buikkrampjes, kan je heel voorzichtig de voetjes op het darmgebied masseren, de darmkrampjes verdwijnen vaak al snel. Ze steken hun voetjes graag uit, klaar om een heerlijke massage te ontvangen. Vraag advies bij een professional als je meer wilt weten over voetreflextherapie.
 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.71.155
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 354
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: