Bestellen

Acupunctuur

Acupunctuur vormt een bijzondere verdoving door middel van slechts een klein aantal naalden.

Het zijn allang niet meer alleen patiënten met pijn die hun heil zoeken bij de acupunctuur. Tegenwoordig gaan ook steeds meer zwangeren naar de acupuncturist. De redenen dat zwangeren bij een acupuncturist terechtkomen zijn divers: bij slaapstoornissen, zwangerschapsmisselijkheid, gevoelens van angst, overmatig vocht vasthouden, lage rugklachten, constipatie en hoofdpijn.

Het moment waarop je als zwangere bij de acupuncturist komt kan variëren. Voor behandeling tegen zwangerschapsmisselijkheid komen vrouwen vooral in het begin van de zwangerschap. Klachten in relatie tot de lage rug en het bekken treden vaker op aan het einde, wanneer de druk op het bekken groter wordt door de groei van het kind.

Er wordt niet altijd gebruik gemaakt van naalden. Wanneer het kindje in stuit ligt kan vanaf de 33ste week een behandeling plaatsvinden met een moxastick. Een soort grote ‘sigaar’ die een weldadige warmte verspreidt en een groot aantal kinderen alsnog in de juiste positie gaat liggen voor de bevalling.

Keurmerk
Zhong en de NVA zijn beroepsverenigingen voor acupuncturisten. Let er bij je keuze voor een acupuncturist op, dat hij of zij aangesloten is bij de Zhong of NVA. ‘Leden zijn medici en paramedici die een geaccrediteerde acupunctuuropleiding hebben voltooid. Zij zijn gehouden aan de regels van de vereniging, zoals hygiëne en nascholing.’

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.214.216.26
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 55
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: